Ліга чемпіонів. 1/2 фіналу, перший матч
26 квітня, 22-00. Манчестер. “Етіхад”
Арбітр: Іштван Ковач (Румунія)
Трансляція: MEGOGO, Volia TV

“Ман Сіті”

Пеп Гвардіола робить чудову роботу на “Етіхаді”, але поки ЛЧ не взята, її не можна назвати закінченою. Такі гравці, як Марез, де Брюйне, Фернандіньо, Жезус та інші заслуговують на “Великі вуха”.

Поточна форма “Містян” дозволяє розраховувати на успіх. За останні 2 місяці команда програла лише раз – “Ліверпулю” (2:3) у Кубку; з того часу, втім, було дві перемоги в АПЛ із загальним рахунком 8:1. Додає оптимізму “Сіті” і його “домашня” незламність – останнє фіаско “Містян” на “Етіхаді” у ЛЧ датоване 2018 роком. У поточному ж розіграші вони виграли 4 матчі з 5, серед інших здолавши “ПСЖ” (2:1) та “Атлетіко” (1:0).

Не секрет, що Гвардіола може як переграти будь-якого опонента тактично, так і “закопатися”, придумавши щось надто складне. У цьому плані матч із “Реалом” випробування і для Пепа теж. Навіщо мудрувати? “Сіті” має стиль, напрацювання та талант, щоб їх втілювати. Якщо він займеться лише цим, Мадриду буде дуже непросто.

“Реал Мадрид”

Якщо “Ман Сіті” – це команда стильна, то “Реал”, швидше, харАктерна. Він неідеальний у всіх лініях, але за рахунок сталевих нервів перемелює суперників у вирішальні моменти. Так було з “ПСЖ”, “Челсі”, та й чемпіонством у Прімері також.

Щоб система працювала, у “Реала” є лідер у кожній лінії – на воротах скелеподібний Куртуа; захистом командує Алаба; півзахистом – Модріч; атаку тягне на собі геніальний Бензема. Рольовики теж соплі не жують і включаються, допомагаючи в міру сил. Система не така складна, як у Пепа, але працює – особливо якщо на полі усі ключові гравці. Шість перемог у останніх шести виїздах у всіх турнірах – яскраве тому підтвердження.

Головна проблема “Реала” – це захист, який часом кудись зникає. Так було з “Барсою” (0:4) і тоді вкупі з травмою Бензема призвело до катастрофи; так було 75 хвилин проти Челсі (2:3), так було і в першому таймі проти Севільї (3:2). Характер часто дозволяє витягувати і такі матчі, але навряд чи Анчелотті до душі ходіння по нитці. Ймовірно, у Манчестері “Реал” розпочне матч глибоко, щоб мінімізувати ризики та не дати “Сіті” розбігатися. Ну, а в атаці вже як піде.

“Ман Сіті” – “Реал Мадрид”: статистика особистих зустрічей

Тут маємо абсолютну рівність: команди зустрічалися між собою 6 разів, і сторони мають по дві перемоги кожна. Ще два матчі завершилися внічию.

Остання зустріч “Сіті” та “Реала” відбулася в 1/8 фіналу ЛЧ-2019/20, і тоді “Містяни” виграли обидва матчі з рахунком 2:1. Ймовірно, ляпи Варана на “Етіхаді” ви досі не забули.

Кадрова ситуація

У “Реала” під питанням одразу два важливі захисники – Давід Алаба та Ферлан Менді. Швидше за все, Анчелотті ризикне і випустить обох у старті, але не факт, що вони відбігають понад годину.

У “Сіті” дискваліфікацію відбуває Жоау Канселу. Також під великим питанням вихід на поле Джона Стоунза та Кайла Вокера – за словами Гвардіоли, рішення щодо них він ухвалить безпосередньо перед грою.