Керівництво турецького «Фенербахче» перебуває у пошуках головного тренера для першої команди на наступний сезон.

Незважаючи на те, що «жовті канарки» демонструють непогані результати під керівництвом 60-річного Ісмаїла Картала, котрий став біля керма команди у січні, продовжувати співпрацю з цим наставником наприкінці сезону боси не планують.

Напередодні президент «Фенербахче» у Лісабоні зустрівся з португальцем Жорже Жезушем, якому пропонував очолити команду, починаючи з сезону-2022/23. Жезушу та його помічникам у «Фенербахче» було запропоновано 7 мільйонів євро на рік на весь штаб.

Зазначається, що Жезуш хоче залишатися в Європі, тому пропозиція від «Фенербахче» бачиться для нього цікавою. Проте відповіді португалець наразі не дав.

Водночас, повідомляється, що «Фенербахче» відмовився від планів співпраці з німцем Йоахімом Левом, котрий так і не відповів на попередній запит «жовтих канарок».

На випадок, якщо переговори з Жорже Жезушем не увінчаються успіхом, керівники «Фенербахче» мають запасний варіант – 76-річного Мірчу Луческу з київського «Динамо», чиє майбутнє в Україні через війну залишається незрозумілим.

Раніше Луческу, коментуючи інформацію про плановані терміни завершення кар’єри, наголосив, що має 2-річний договір з «Динамо», але не може сказати, яким чином розвиватиметься ситуація в майбутньому.