Президент США Джо Байден у четвер, 21 квітня, виступив з заявою з приводу ситуації в Україні. Глава Білого Дому оголосив про виділення Києву нового пакету військової допомоги на суму $800 млн.

Зокрема, Байден анонсував передачу Україні гаубиць та тактичних дронів. Він окремо акцентував увагу на тому, що повідомив не про всю зброю, яку США поставлять Україні.

Додамо, що попередній пакет, постачання по якому завершилося днями, включав артилерійські системи, вертольоти та інше озброєння. Також президент США пообіцяв, що його країна продовжить допомагати Україні розвідданими.

Крім військової допомоги США нададуть пряму економічну допомогу Україні на 500 мільйонів доларів. А вже наступного тижня Байден обіцяє запросити Конгрес США про додаткові кошти на військову допомогу Києву.

Американський лідер не оминув і країну-агресора. Він оголосив про заборону пов’язаним із росією морським судам заходити до американських портів.

Раніше Білий дім оголосив, що випробування росією нової балістичної ракети «Сармат» не змінить позицію США щодо України.